ba logo

Tentoonstelling van 12 oktober t/m 13 november 2019 meer informatie

Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan tentoonstelling
in het kader van de Fotomanifestatie Enschede 2019
met foto's van Chris de Bode.
De opening is op zaterdag 12 oktober 2019 om 16:00 uur.


Chris de Bode

'Stella' Nigeria
 

'Exodus from Libya'

Logo beeld & Aambeeld

‘NEVER THE LESS’ 
Chris de Bode - fotografie

In november 2013 werd het 25 jarig jubileum van Fotogalerie Objektief gevierd met exposities van zes bekende fotografen. De belangstelling was toen zo groot dat besloten werd om tweejaarlijks exposities van gerenommeerde fotografen te organiseren in samenwerking met verschillende kunstinstellingen in de stad. Zo zijn er dit jaar behalve bij Objektief ook fototentoonstellingen bij Tetem, Boekhandel Broekhuis, Rijksmuseum Twenthe, Concordia, Het Arendsmanhuis en galerie Beeld & Aambeeld. Het centrale thema van deze editie is “Inner Circles” en Chris de Bode heeft voor zijn tentoonstelling “Never The Less” de wanden van galerie Beeld & Aambeeld tot zijn beschikking.

Door verschillende omstandigheden worden mensen gedwongen hun huis te verlaten. Oorlog, honger of natuurrampen zorgen ervoor dat miljoenen mensen ter wereld van hun veilige thuis worden verdreven. Fotograaf Chris de Bode reist al jaren naar plekken waar mensen terecht zijn gekomen nadat zij huis en haard hebben verlaten. Hij heeft getracht hun situatie en verhalen in beeld te brengen en probeert in zijn werk altijd nieuwe invalshoeken te vinden die het verhaal kunnen visualiseren. De mens staat altijd voorop in zijn werk ook al is die niet altijd zichtbaar in beeld. De mensen en daarvan afgeleide situaties stralen in zijn foto’s kracht en tegelijk kwetsbaarheid uit. Geportretteerd met respect en nooit als de minderen….…Never The Less.
Een visuele zoektocht naar verbinding die uitnodigt om verder te kijken dan het stereotype beeld waarmee we elkaar zo vaak tekort doen.

Chris de Bode is een portret- en documentairefotograaf. Het gros van zijn werk richt zich op humanitaire vraagstukken waarvoor hij de hele wereld afreist. Hij ontwikkelt soms eigen projecten maar werkt vooral in opdracht voor NGO’s (Niet-Gouvernementele Organisaties), zoals de UNHCR, Aidsfonds, Save the Children, Concern Worldwide, British Red Cross, Stichting Vluchteling en The Guardian. Hij wordt vertegenwoordigd door het bekende fotoagentschap Panos Pictures in Londen en heeft verschillende internationale prijzen gewonnen.

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 12 oktober om 16:00 uur.
Chris de Bode zal hierbij aanwezig zijn en zijn werk toelichten.

Muziek: Bert van der Veen, vleugel.